Capturing the concept of visual acuity and identity - the newly proposed entry procession is softly sculpted through strategically placed walls, entry glazing capturing both opaque and translucent panels, and intertwined hardscape / landscape elements that reinforce the importance of a view created and a moment appreciated. Customers, employees, and guests are all drawn in through the focused threshold and treated with the same precision and care as those products created by the company itself.

Flanking the entry and balancing the existing glazed openings, undulating helix sunshades create a unique visual treatment that not only raises the aesthetic quality and light treatment of the existing building, but also ties the corporate colors and marketing back to the headquarters itself.

A building that now reads and acts as a home for Zeiss - and reflects to the public environment the strength of both company and purpose.