Mountain View, California


The conceptual inspiration for the design of this organic retail building stems from the unraveling petals of the lotus flower. A simple and symbolic element that would stand distinctively amongst a pool of standard buildings. The petals, or planes of the building, unfurl from the prominent corner and give way to an interior courtyard – the center of the flower - shielded from the street traffic and creating a semi-private space for the building and its customers. The simplicity of material choice; integrally colored plaster, painted steel elements, and storefront glazing all aid in keeping the 8,000 square foot building within the owner’s limited budget but also create a sustainable and elegant architecture.


Planters, site walls, hardscape elements, and even the trash enclosures were all designed as key components of the overall building architecture and are evident in their complement to the design and harmony of the environment as a whole.